Vi testar göra körsbärsbourbon

Vi testar göra körsbärsbourbon

Vi testar göra körsbärsbourbon

Körsbärsträdet i trädgården svämmade över med bär så jag tog fram Infuse och kollade registret efter vad det fanns för recept med körsbär (gillar när det är enkelt att navigera en kokbok efter ingrediens) och hittade Cherry Infused Bourbon. Väldigt enkelt och väldigt gott visade det sig. Att det är gott var i och för sig ingen överraskning - ett utmärkt färdig alternativ är Jim Beams Red Stag.

Så här gör du för att smaksätta Bourbon med körsbär:

Till att börja med så använder de gärna "Maison Jars" i både Infused och Shake. Så det är vad jag använt och inte mätt upp exakta mängder. Men det är inte heller superviktigt med exakta mängder utan det kan du justera själv efter hur mycket smak du vill sätta på din bourbon.

20 körsbär
3-4 dl Bourbon (Jim Beam I detta fall)
1 Maison Jar (eller annan burk i glas eller plast med lock)
1 Muddler

Muddla körsbären direkt i burken. Här kommer den här muddlern till sin rätt med gummiände som inte skadar glaset. Fyll upp med Bourbon, på med locket och skaka i ca 30 sekunder. Enligt receptet som jag utgick ifrån i Infuse ska du sedan sila blandningen i en saftsil. Men jag vill ha mer körsbärssmak så jag lät min burk med bourbon och körsbär stå resten av dagen (ca 8 timmar) i kylen innan jag silade. Det kan stå längre om du vill ha mer körsbärssmak. 

Kan kan serveras som en shot, men likaväl som en dryck att smutta på. Servera den väl kyld (inte iskall, smaken ska få komma fram)


Take it easy - det finns mer att läsa

Elevated Craft Cocktail Shaker Q&A

Vad är egentligen en Hybrid Shaker som Elevated...

Läs inlägget

Nomad Grills enastående portabla Grill/Rök

Nomad är ”Made to Move” och byggd som en resväs...

Läs inlägget

Vi testar göra körsbärsbourbon

Körsbärsträdet i trädgården svämmade över med b...

Läs inlägget