Elevated Craft Cocktail Shaker Q&A

Elevated Craft Cocktail Shaker Q&A

Elevated Craft Cocktail Shaker Q&A

Vad är en "Hybrid Cocktail Shaker”?

Elevated Craft kallar sin shaker för en hybridshaker eftersom det är en cocktailshaker som inte riktigt passar in i någon av de traditionella kategorierna. I grunden är det en tredelad Cobblershaker men med mer finesser. Den har dubbla väggar och vakummisolering, vilket gör att den blir som en termos och håller kylan inne i shakern. Locket skruvas på och har en gummilist som gör att det blir helt tätt när du skakar. Och den har ett inbyggt mätglas i toppen (med både ml och oz). Allt detta gör att Elevated Craft valt att kalla den för en Hybrid Shaker.

Hur vet jag när jag ska sluta skaka om utsidan av shakern inte blir kall?

Om du frågar den här frågan har du förmodligen skakat hundratals (eller kanske tusentals) cocktails i ”vanliga” shakers utan isolering. Och du är nyfiken på buzzet runt Elevated Craft  Cocktail Shaker. Den goda nyheten är att du inte längre behöver frysa om dina händer för att veta om en cocktail är kall, dock måste du lita på vetenskapen och få en känsla för timingen. Maximal kyla sker efter 12-15 sekunders skakning om du använder vätskor med rumstemperatur och en måttlig mängd is. Beroende på cocktail-ingredienserna kan du behöva skaka längre för att lufta vätskan mer och förbättra texturen. För en drink som margarita eller martini räcker en snabb 12-15 sekunders skakning. Dessutom kan du leka med typen av is som du skakar med för att verkligen justera tekniken och utspädningen.

Elevated Craft Shaker låter bra, men fungerar den bra med cocktails som använder äggvita?

Whiskey Sour, någon!? Elevated Craft Shaker fungerar utmärkt för att få till det perfekta skummet när du använder äggvita. Om du först skakar ”torrt”, det vill säga utan is, släpp bara trycket genom att vrida på den lilla locket innan du tar bort mätlocket.

Varför har jag inte sett en hybrid shaker som denna användas i barer?

Elevated Craft Cocktail Shaker designades specifikt för att möta behoven för hemmabartendern. I en bar är andra behov viktigare och där är Boston Shakers vanligare. Boston Shakers är billigare och snabbare, men för hemmabruk kan de upplevas röriga, att de lätt fastnar och att de har en brant inlärningskurva. Elevated Craft Cocktail Shaker är utmärkt när du gör cocktails för mindre sammankomster hemma.

Fungerar Elevated Craft Shaker med en Hawthorne-sil?

Ja, en Hawthorne-sil passar fint på den nedre delen av shakern.

Hur får jag bäst flöde med den inbyggda silen?

Vi har testat dussintals mönster av silhål och kommit fram till ett mönster som ger bäst flöde vid 45 graders vinkel. Ett mönster som hjälper till att förhindra det "glugg glugg”-ande som kan göra upphällningen kladdig. När du mosar bär i shakern rekommenderar vi att du häller från huvudkärlet genom en Hawthorne-sil för att förhindra att den inbyggda silen täpps igen.

Visar mätlocket halva mått?

Ja. Den lilla linjen ovanför ml och oz i mätlocket visar mitten av den sektionen. Mätlocket fungerar alltså för 30, 45, 60 ml osv. 

Hur påverkar vakuumisoleringen med dubbla väggar isutspädningen?

Med Elevated Craft Shaker får du fortfarande den nödvändiga isutspädningen tack vare värmeöverföring från rumstempererad vätska till isen. Det fina är att du inte kommer späda ut din cocktail för mycket en varm dag eftersom temperaturen i shakern är konstant. Med Elevated Craft Shaker blir isen en ingrediens som du enklare har koll på och kan justera beroende på mängden isutspädning du vill ha. Till exempel använder vi stora isbitar för mindre utspädning och små isbitar om vi vill ha mer utspädning. Efter cirka 12-15 sekunder skakning har drycken kylts till sin lägsta punkt och är redo att servera!

 

 


Take it easy - det finns mer att läsa

Elevated Craft Cocktail Shaker Q&A

Vad är egentligen en Hybrid Shaker som Elevated...

Läs inlägget

Nomad Grills enastående portabla Grill/Rök

Nomad är ”Made to Move” och byggd som en resväs...

Läs inlägget

Vi testar göra körsbärsbourbon

Körsbärsträdet i trädgården svämmade över med b...

Läs inlägget