Sharp Bread Knife - Jakten på en tårtsåg i Tokyo

Sharp Bread Knife - Jakten på en tårtsåg i Tokyo

Sharp Bread Knife - Jakten på en tårtsåg i Tokyo

Inför en resa till Tokyo var jag väldigt inne på att baka tårtor. Jobbade för många år sedan i mina föräldrars bageri och ville ha lika bra grejer för hemmabak. I Tokyo finns det underbara distriktet Kappabashi - köksdistriktet. Mitt mål vara att där hitta professionellt bagerimaterial. Jag letade efter tårtringar, paletter, spritsmunstycke och en riktigt bra fintandad kniv eller ja … mer en såg för att skiva tårtbottnar med.

Det var svårare än väntat att hitta bageriprylar bland alla keramikskålar, knivar, pinnar, grillar osv. Till sist hittade jag en riktigt rå, härlig liten butik som sålde bageriprodukter. Alla tillverkade i Japan och superfina. Men… ingen kniv.

Jag letade vidare. Kappabashi är stort, det finns väldigt många butiker att leta i. Alla andra som var med på resan var rätt färdiga med att kolla köksgrejer, men jag kunde ju inte bara ge upp. Till slut, långt in i en butik med riktigt blandat utbud, hittade jag ett knivställ med olika blandande knivtyper. Där hängde Suncrafts Super Sharp Bread Knife. Den såg exakt ut som vad jag ville ha och jag tror till och med att det bara fanns en. Jag köpte den blixtsnabbt.

När jag kom hem och plockade fram kniven upptäckte jag snabbt att den var helt otroligt bra till att skära alla former av bröd. Lätt, smidig och supervass. Och som tänkt, den var perfekt för att dela tårtbottnar med.

Året efter åkte vi till Tokyo igen (vi gjorde det varje år under några år) och då letade jag efter fler Super Sharp Bread Knife. Alla som provat min kände direkt att det var den brödkniv de behövde i sina liv. Men det var inte helt lätt, utan krävde återigen en hel del letande. Butiken där jag köpte min hade den inte för tillfället. Till slut fick iallafall 2-3 stycken följa med hem och glädja de mest intresserade. 

När Bonemill började formas och vi diskuterade vilka produkter som vi tycker är fantastiska att ha i livet var Super Sharp Bread Knife helt given. Som oväntad bonus har tillverkaren Suncraft även lanserat The Wave Blade Monster. En jättekniv med 47 centimeter supervasst och tandat blad. Också ett måste att erbjuda i shopen. Ibland vill man ju bara kunna dela en 40 cm baguette på mitten i ett snitt, fylla med allt möjligt gott och äta tills man somnar. 


Take it easy - det finns mer att läsa

Elevated Craft Cocktail Shaker Q&A

Vad är egentligen en Hybrid Shaker som Elevated...

Läs inlägget

Nomad Grills enastående portabla Grill/Rök

Nomad är ”Made to Move” och byggd som en resväs...

Läs inlägget

Vi testar göra körsbärsbourbon

Körsbärsträdet i trädgården svämmade över med b...

Läs inlägget