Varför behöver du en degblandare?

Varför behöver du en degblandare?

Varför behöver du en degblandare?

Jag visste att jag behövde en så fort jag såg den. Degblandaren är ytterligare en bakpryl som jag upptäckte i Tokyo (läs här om hur jag hittade kniven som vi kallar världens bästa brödkniv). Eftersom jag ofta gör scones med smör som varit ute ur kylen i max 5 minuter var den här knogjärnsaktiga degblandaren perfekt för att både dela smöret i bitar samtidigt som det arbetas ihop med mjölet. Du som försökt göra det med en gaffel eller en kniv eller en sked vet att den önskade finfördelningen oftast blir storfördelning och ett rationellt ”det får räcka nu”. Alla ni som alltid har ett rumstempererat smör förstår kanske ingenting men jag tror att även ni skulle uppskatta en degblandare.

Det är inte bara till sconesdeg som du kommer ta fram din degblandare. I alla degar där du ska få smör och mjöl bra blandat, som i en pajdeg eller i en smördeg är detta din nya bästa kompis.

Bladen är inte knivvassa, men konstruktionen ger bra kraft och möjlighet att dela ett hårt smör eller likväl mosa en lite för hård avokado när du gör en guacamole. Vi kunde faktiskt bara kalla den här för en blandare. När du vill mosa ihop något är detta ett kanonverktyg.

Jag kan också rekommendera den här produkten som present. För det är kul att ge bort något som mottagaren först tänker ”vad ska jag med den här till” för att en vecka senare berätta hur magisk present det var. De flesta behöver ju någon gång finfördela smör i mjöl.


Take it easy - det finns mer att läsa

Elevated Craft Cocktail Shaker Q&A

Vad är egentligen en Hybrid Shaker som Elevated...

Läs inlägget

Nomad Grills enastående portabla Grill/Rök

Nomad är ”Made to Move” och byggd som en resväs...

Läs inlägget

Vi testar göra körsbärsbourbon

Körsbärsträdet i trädgården svämmade över med b...

Läs inlägget